Muziekvereniging Sempre Sereno is opgericht op 24 april 1924. Bij de oprichting van Sempre Sereno werd er alleen een fanfare orkest opgericht. Dit orkest bestond uit ongeveer 20 personen. De inwoners van Ruinerwold werden steeds enthousiaster en er was steeds meer de behoefte om een extra onderdeel te realiseren binnen de vereniging met alleen maar slagwerkers. In begin jaren 60 werd toen een slagwerkgroep opgericht, genaamd de Drumband, die alleen maar bestond uit kleine trommen en grote trommen. Later kwam hier ook de lyra bij. De drumband werd later omgevormd tot een volwaardige malletband, compleet met marimba’s, xylofoons, bells, vibrafoon, trommen, pauken, drumstel en percussie.

Ook werd er door een aantal fanatieke fanfareleden een boerenkapel opgericht. De boerenkapel werd De Woldbloazers genoemd. De boerenkapel speelde voornamelijk marsen, polka’s  en vlotte meezingnummers, net voor het beetje extra binnen de vereniging. Op het hoogtepunt van de vereniging bestond Sempre Sereno uit een fanfare, jeugdorkest, malletband, jeugdmalletband, leerlingen en een boerenkapel. De vereniging heeft in al die jaren vele leuke optredens mogen verzorgen met als hoogtepunten de Proms-concerten, Bij het 75-jarig bestaan samen met Margriet Eshuis, bij het 80-jarig bestaan met  Ben Cramer en bij het 85-jarig bestaan met Linda Wagemakers.

Door het afnemende aantal fanfareleden is helaas besloten de fanfare op te heffen, dit is nog steeds een groot gemis binnen de vereniging. Muziekvereniging Sempre Sereno bestaat nu uit een enthousiaste malletband en slagwerkleerlingen die met veel plezier de mooiste slagwerkmuziek maken. 

Speelplezier is erg belangrijk, vooral voor de jeugd. Daarom heeft Sempre Sereno een eigen muziekopleiding. De lessen worden gegeven door onze dirigent Herman Fokkema. Omdat de opleiding door de eigen vereniging gegeven wordt kunnen de leerlingen sneller doorstromen naar de malletband om zo met elkaar muziek te maken.

Om mee te kunnen spelen in de malletband moeten de kinderen eerst een poosje les krijgen, dit kan al vanaf dat ze zes jaar zijn. Omdat Herman Fokkema ook de dirigent van de malletband is kan hij elk kind op zijn/haar eigen tempo en niveau opleiden. Hij heeft daarmee het beste inzicht wanneer een leerling kan doorstromen naar de malletband, wat natuurlijk het allerleukste is om te doen. Tijdens de opleiding kan een leerling examens doen om zo naar een hoger niveau te komen. 

Wij maken met elkaar op een gezellige en enthousiaste manier muziek voor jong en oud!’

 

Als jij ook het plezier wilt beleven in het spelen op een slagwerkinstrument, kom dan eens kijken en luisteren op onze repetities. De malletband repeteert iedere maandagavond van 19.45 uur – 21.45 uur in de brede school in Ruinerwold.